снимка: Булфото Това предлага служебният министър на отбраната за промени в

...
снимка: Булфото Това предлага служебният министър на отбраната за промени в
Коментари Харесай

Предложение: Военните да ползват отпуск при желание за гледане на дете, ако е необходимо при смърт или тежко заболяване на съпругата

снимка: Булфото

 Това предлага служебният министър на защитата за промени в Закона за защитата и въоръжените сили.

При случаите на гибел или тежко заболяване се планува съответната част от отпуските за раждане, при осиновяване и за развъждане на дете да се употребяват от бащата (осиновителя). Възможно е с негово единодушие отпуските да се употребяват от бабата или дядото на детето. Този текст е от Кодекса на труда до момента обаче не е важал за военни.

А изискването е детето да е до 2-годишна възраст при родство и до 5-годишна възраст при осиновяване, оповестява БНР.

 

Други промени плануват опазване цялостното възнаграждението при отпуск за кръводаряване на военнослужещия.

Трети промени задължават военните да останат на работа две години след довеждане докрай на квалификационен курс за служба, която е с дълготрайност повече от 3 месеца или на стойност по-голяма от 5 минимални работни заплати. Така министерството ще си подсигурява, че подготвени военни няма да напущат системата по-рано.

Предложенията за промени са отворени за мнения до 18 август на уеб страницата за публично разискване, предава bgonair.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР